Rjabkov: USA diplomaate presidendivalimistele ligi ei lasta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendivalimiste kampaaniaplakatid Venemaal.
Presidendivalimiste kampaaniaplakatid Venemaal. Foto: Alexandr Kryazhev/Scanpix

Venemaa ei luba USA diplomaate ja saatkonna töötajaid vaatlema eelseisvaid presidendivalimisi, ütles Vene asevälisminister.

«USA kodanikud, kes kuuluvad Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) demokraatlike asutiste ja inimõiguste büroo missiooni koosseisu, saavad loomulikult täita kõiki vastavaid funktsioone Vene presidendi valimistel,» ütles Sergei Rjabkov.

«Mis puudutab USA diplomaate ja USA välisasutusi Venemaal, siis neid sellele protsessile ligi ei lasta, arvestades seda, et USA 2016. aasta valimistel Vene välisasutuste töötajatele sellist võimalust ei antud,» ütles Rjabkov.

«Vene välisministeerium teavitas peagi pärast toda keeldumist sellele vastavalt USA Moskva saatkonda, et meil eel seisvatel valimistel USA diplomaate ja konsuraartöötajaid valimisi vaatlema ei lasta,» lisas ta.

«Kuid kordan taas, see ei puuduta USA kodanikke, kes saabuvad meile OSCE demokraatlike asutiste ja inimõiguste büroo missiooni koosseisus valimisi vaatlema,» rõhutas Rjabkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles