Valitsus andis juubeli Eesti kodakondsuse 100 inimesele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Valitsus andis neljapäeval siseministeeriumi ettepanekul Eesti kodakondsuse 100 inimesele, neist noorim on 9-kuune ja vanim 67-aastane.

«Kõik teevad Eesti Vabariigile 100. sünnipäevaks kingitusi. Need 100 uut kodanikku on endale Eesti sünnipäevaks teinud väärika kingituse, saades Eesti kodakondsuse. Samal ajal on uued kodanikud kingituseks ka Eestile,» ütles siseminister Andres Anvelt pressiteate vahendusel.

Siseministri sõnul on oluline julgustada ja toetada kodakondsuse taotlemisel neid inimesi, kes soovivad ühiskonda panustada ning on teinud valiku Eesti kodakondsuse saamiseks. «Alates järgmisest aastast laienevad eesti keele õppimise võimalused Eesti kodakondsuse soovijate jaoks. Et kodakondsuse taotlemine ei jääks keeleoskuse taha, hakkab riik pakkuma keeleõppelepinguid tasuta keelekursusteks ning tasustatud õppepuhkust eesti keele õppimiseks,» lisas minister.

Neljapäeval naturalisatsiooni korras kodakondsuse saanud 100 inimese hulgas on 62 naist ja 38 meest. Noorim, 9-kuune kodakondsuse saaja oli enne Venemaa kodanik ja saab kodakondsuse koos emaga. Uute kodanike seas on kõige enam endiseid Venemaa kodanikke (51), järgnevad senised määratlemata kodakondsusega inimesed (41), Ukraina kodanikud (2) ning Armeenia, Azerbaidžaani, Gruusia, India, Kongo ja Türgi (kõiki 1) kodanikud.

Möödunud aastal sai Eesti kodakondsuse ligi 800 inimest, neist 558 olid enne määratlemata kodakondsusega. Alates taasiseseisvumisest on Eesti kodakondsus antud ja taastatud kokku 160 500 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles