Korraldajate õuduste õhtu: kolmest kullast null

Ott Järvela, Pyeongchang
, Vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pyeongchangi taliolümpiamängude tänaseks keskseks sündmuseks oli lühiraja kiiuisutamise viimane võistlusõhtu, mille raames selgus kolm olümpiavõitjat. Lõuna-Korea jäi oodatud kuldmedalitest ilma ning leppis ühe hõbeda ja pronksmedaliga. 

Seni välja jagatud viiest lühirajakullast kolm võitnud Lõuna-Korea lootis tänagi suurt noosi ning seetõttu ei leidunud Gangneungi jääareenil tänaste veerandfinaalide alguses pea ainsatki vaba kohta. Välja arvatud üks terve sektor.

Võistlused olid mõnda aega kestnud ja esimesed Lõuna-Korea uisutajad kindlustanud koha poolfinaalis, kui ilmnes, kellele neid kohti hoiti - jääareenile saabus olümpia käigus palju tähelepanu pälvinud Põhja-Korea ergutuskoor.

Külalised olid ootamatud, sest Põhja-Korea sportlasi täna lühiraja kiiruisutamises stardis pole ning seni on ergutuskoor reeglina külastanud võistlusi, kus omad atleedid kohal. Seekord tuldi aga kaasa elama (eeldatavale) Lõuna-Korea suurele kullapeole!

Põhja-Korea ergutuskoor võeti publiku poolt vastu soojalt, nagu Pyeongchangis ikka. Ning kui Põhja-Korea sektor proovis käivitada Mehhiko lainet, võttis eelkõige lõunakorealastest koosnev publik selle edasi kandmise enda kanda rõõmu ja vaimustusega.

Samasuguse vaimustusega vastas Põhja-Korea esindus sellele, kui Lõuna-Korea sportlased meeste 500 ja naiste 1000 m distantsil A-finaali jõudsid. Lõpuks jäädi aga kullata - meeste 500 meetri sõidus said Daeheon Hwang ja Hyojun Lim hõbemedali ja pronksmedali. Kuld kuulus Hiina uisutajale Dajing Wu-le. 

Naiste 1000 meetri distantsil elas Korea üle aga paraja šoki - maailmarekordinaine Sukhee Shim ja Minjeong Choi põrkasid kokku ning Shim sai selle eest ka karistada. Kulla võitis hoopiski hollandlanna Suzanne Schulting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles