Porsche lõpetab diiselautode valmistamise

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2018 Porsche Cayenne esitlus Stuttgardis
2018 Porsche Cayenne esitlus Stuttgardis Foto: THOMAS KIENZLE / SCANPIX

Aina enam elektri- ja hübriidautode loomisele keskenduv Porsche teatas, et lõpetab täielikult diiselmootoriga mudelite tootmise.

Porsche hakkas esimest korda tootma diiselmootoriga autosid 2009. aastal, kui välja lasti Cayenne Diesel. Järgmise Cayenne puhul aga diisli võimalust enam ei ole. Lisaks sellele tõmatakse kriips peale ka praegu tootmises olevatele diiselmasinatele, milleks on Macan S Diesel ja Panamera 4S Diesel.

Huvitaval kombel lasi Porsche alles hiljuti välja Panamera 4S mudelile võimsama V8 diiselmootori, mis nüüdsest enam Panamera peale ei jõuagi. Mootor elab nüüd edasi Audi SQ7 ja Bentley Bentayga diiselversiooni peal.

Porsche teatas hiljuti, et kahekordistab oma senised investeeringud elektri- ja hübriidautode arendamisse. Millalgi 2019 või 2020. aastal peaks turule jõudma ka Porsche üleni elektriline Mission E. Praegu on ainult saadaval pistikhübriidid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles