Björndalen kaasa Domratševa olümpiakullast: seda poleks osanud ettegi kujutada (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Björndalen ja Darja Domratševa lembehetkel.
Ole Einar Björndalen ja Darja Domratševa lembehetkel. Foto: Erik Johansen/NTB scanpix/Scanpix

Pyeongchangi olümpiamängude laskesuusatamise naiste teatesõidu võitis tiirus keerutanud tuuleiide abil või kiuste Valgevene naiskond. Norra OM-koondise ukse taha jäänud ning seetõttu abikaasa Darja Domratševa treenerina Pyeongchangi sõitnud Ole Einar Björndalen oli tulemusest üllatunud ja ekstaasis.

«Olen hullumeelselt õnnelik. Me ei suutnud ette kujutadagi, et nad täna võiksid võita,» vahendab Björndaleni sõnu NRK. «Muljetavaldav, et nad suutsid keerulistes oludes nõnda hästi lasta.»

Valgevene kasutas kokku üheksat varupadrunit ja oli tiirude peale pika puuga päeva parim naiskond. Sealjuures hoidis pinget õhus just Domratševa, kes ankrunaisena jättis püstitiirus üles esialgu kolm märki, kuid suutis need siiski varupadrunitega maha saada. «16 sekundit. Sul on 16 sekundit edu!» ergutas Björndalen raja äärest finiši poole tuhisenud abikaasat.

Domratševale oli see karjääri neljandaks olümpiakullaks kolme Sotši individuaalse triumfi kõrvale. Perekondlikult on tal koos Björndaleniga kodus nüüd tosin olümpiakulda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles