USA saatkonda Montenegros ründas endine sõdur (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalibor Jauković.
Dalibor Jauković. Foto: facebook.com

Montenegro pealinnas Podgoricas ööl vastu tänast lõhkekeha USA saatkonna territooriumile heitnud mees oli endine sõdur, teatas politseiallikas.

Endine sõjaväelane Dalibor Jauković (43) oli saanud autasu endiselt Serbia liidrilt Slobodan Miloševićilt pärast NATO pommitamiskampaaniat Serbias ja Montenegros 1999. aastal, lisas anonüümseks jäänud allikas.

Mehe tuvastas tema lähedane sugulane, ütles ametnik.

Montenegro pealinnas Podgoricas visati öösel arvatav käsigranaat USA suursaatkonda. Seejärel tappis ründaja ennast teise lõhkekehaga, teatas politsei.

Keegi teine surma või viga ei saanud ning plahvatus tekitas esinduse territooriumil augu.

Politsei rajas rünnaku piirkonna ümber perimeetri ning leidis Morača jõe piirkonnas elutu mehe surnukeha, seisis korrakaitse avalduses.

Jauković sündis Serbias Kraljevo linnas, kuid elas Podgoricas. Tema Facebooki leheküljel on pilt autahvlist, millele on arvatavasti isiklikult allkirja andnud Milošević. Mais 2017 kirjutas Jauković sotsiaalmeedialehel ei NATO-le.

Paljud montenegrolased on vastu NATO liikmesusele allianssi õhukampaania tõttu Kosovo sõja lõpetamiseks, kui Montenegro oli veel osa endisest Jugoslaaviast.

Montenegro liitus NATO-ga 2017. aastal. USA ja väikeriigi diplomaatilised suhted said alguse 2006. aastal pärast Montenegro iseseisvumist Serbia koosseisust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles