Rumeenia valitsus tahab tagandada korruptsioonitõrjeameti peaprokuröri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia korruptsioonitõrje agentuuri DNA peaprokurör Laura Codruta Kovesi.
Rumeenia korruptsioonitõrje agentuuri DNA peaprokurör Laura Codruta Kovesi. Foto: AFP / Scanpix

Rumeenia justiitsminister käivitas neljapäeval protseduuri, et tagandada korruptsioonitõrjeameti populaarne ja rahvusvaheliselt austatud peaprokurör.

Vasakpoolsesse Sotsiaaldemokraatlikku Parteisse (PSD) kuuluv Tudorel Toader ütles, et Laura Codruta Kovesi on "kahjustanud Rumeenia kuvandit välismaal". Ta süüdistas prokuröri autoritaarsuses.

"Korruptsioonivastasel võitlusel ei tohi lubada varjuda põhiseadusvastase, ebaseadusliku ja laimava käitumise taha suhtumises avalike institutsioonide ametnikesse," ütles Toader pressikonverentsil.

Korruptsioonitõrjeameti DNA peaprokurörina on Kovesi aidanud viimastel aastatel tuua kohtu ette mitmeid korrumpeerunud ametnikke.

See on toonud 44-aastasele Kovesile tunnustuse välismaal, kuid palju vaenlasi kõrgetel kohtadel Rumeenias, sest paljud süüdimõistetud on olnud võimupartei liikmed või sellega lähedalt seotud.

Lõpliku otsuse Kovesi tagandamisest peab tegema president Klaus Iohannis, kes kinnitas neljapäeval, et ta on DNA tööga rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles