Järelvaadatav: naiste põhiturniiri võitja alistas TTÜ

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naiste Balti liiga põhiturniirile tõmmati joon alla pühapäeval, misjärel jätkavad kaheksa naiskonda parima selgitamist. Eesti võistkondadest pääsesid kaheksa parema hulka Tartu Ülikool/Eeden, Tallinna Ülikool ja TTÜ/Tradehouse. 

Põhiturniiril peetud kaheksateistkümnest voorust vaid ühes kaotusega leppinud Tartu Ülikool loovutas viimases mängus TTÜ-le ühe geimi, kuid kodupubliku rõõmuks saavutas Emajõelinna esindus 3:1 (-16, 15, 20, 20) võidu.

Rünnakul sisuliselt pidurdamatu olnud Kertti Külm realiseeris 18-st tõstest koguni 12 (66,7%) ja lõpetas vastasseisu 14 (+13) punktiga. Renate Pikk assisteeris 13, Ingris Suvi 11 ning Mari Arak ja Ingrid Kiisk võrdselt 9 punktiga. TTÜ liider Kristel Moor tõi üleplatsimängijana 20 punkti, jäädes sarnaselt Külmale 13-ga plussi.

Oktoobrikuu parima mängija Hanna Pajula arvele kogune 9 punkti. Rünnakuid realiseerisid tartlannad 35,6-protsendiliselt ja külalised 31,9-protsendiliselt, pallingupunkte kogunes võõrustajatele 15 ja TTÜ kontosse 8.  

Eelmisel hooajal naiste Balti liigas finaali jõudnud ja enne seda kolmel korral meistriks kroonitud Kohila Võrkpalliklubi tänavu ühest võidust enamat ei suutnud, leppides viimases mängus kaotusega koduse konkurendi Tallinna Ülikooli vastu. Kodusaalis mänginud Kohila üheski geimis 20 punktini ei jõudnud, kui esimeses geimis koguti 16, teises 19 ja kolmandas 17 punkti.

Võitjate poolel oli parimas hoos Kaisa Õunpuu, kes kogus 62,5-protsendilise rünnakuefektiivsuse (kaheksast viis) juures 10 punkti. Marie Aasorg lisas omadele 9 punkti. 11 silmaga osutus kuuenda järjestikuse kaotuse saanud kohilannade parimaks Yulia Lytvynenko. Rünnakul olid võitjate edunumbrid 50%-38,1% ja pallingu vastuvõtul 45,8%-37,9%. Blokis jäi TLÜ peale punktidega 3-1 ja pallingul 14-6. 

18-st mängust 17 võitnud ja 47 punkti kogunud Tartu Ülikool võttis põhiturniiril kindla esikoha. Tallinna Ülikool saavutas 42 punktiga teise ja TTÜ 19 punktiga seitsmenda koha. 5 punkti kogunud Kohila Võrkpalliklubi lõpetas põhiturniiri viimase kümnenda kohaga.

Võrreldes eelnevate hooaegadega toimub play-off mõnevõrra teise formaadi alusel. Kui varasemalt on veerandfinaalid koosnenud vaid ühest mängust, siis tänavu on vaja poolfinaali jõudmiseks koguda kaks võitu. Tartu võistkond kohtub veerandfinaalis põhiturniiri kaheksanda Daugavpilsiga ja TLÜ linnarivaal TTÜ-ga.

Pärast veerandfinaale on kavas nelja naiskonna osalusel toimuv finaalturniir. Veerandfinaalseeriate avamängud toimuvad juba vähem kui nädala pärast, 3. märtsil. Finaalturniir leiab aset 17.-18. märtsil. 

Enne mängu:

Põhiturniiri esimeses ringis võõrsil Tallinna Ülikooli 3:1 (10, -20, 17, 23) tulemusega võitnud Tartu Ülikool/Eeden oli parem ka teistkordsel kohtumisel, kui võõrsil mänginud TLÜ kogus Tartus peetud mängus vastavalt 21, 18 ja 26 punkti. Koguni kuus pallinguässa löönud Ingris Suvi tõi kohtumise resultatiivseimana võõrustajatele 13 ning Kadi Mägi ja Kertti Külm 8 punkti. Kaisa Õunpuu vastas külaliste ridades 8 punktiga.

Tartlannade ülekaal oli eriti silmapaistev blokis ja pallingul, kus jäädi peale vastavalt punktidega 9-2 ja 12-6. Rünnakul avaldus võitjate ülekaal protsentides 39,3-30%. 

Täna toimuvas viimases voorus võõrustab Tartu naiskond TTÜ/Tradehouse'i ja Kohila VK/E-Service Tallinna Ülikooli. Mängud Eesti võistkondade kohta enam ei muuda: Tartu lõpetab põhiturniiri esimesena, TLÜ teisena, TTÜ seitsmendana ja Kohila kümnendana. Edasi veerandfinaali ei pääse meie naiskondadest vaid Kohila. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles