Klassikatähed alustavad virtuoosse tulevärgiga (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassikatähed 2018
Klassikatähed 2018 Foto: KRÕÕT TARKMEEL

Telekonkursi «Klassikatähed 2018» neljas hooaeg jõuab eetrisse juba täna kell 19.30. Kaheksal eelvooru kadalipust läbi tulnud noorel muusikul tuleb kõigepealt välja panna oma mänguoskuse parimad võtted ja üllatada nii žüriid kui ka publikut kaelamurdvate teoste ladusa esitusega ehk anda üks vägev virtuoosne tulevärk.

Hea tehniline ettevalmistus on muusikalise väljendusoskuse alus. Järgnevates saadetes tuleb mängijatel esitada laulvaid meloodiaid, klassika- ja popmuusika seadeid, improviseerida ning mängida koos üllatuspartneriga. Kõigi nende kunstide parim valdaja saab «Klassikatäht 2018» tiitli.

Tänavused võistlejad on Kaspar-Oskar Kramp (tromboon), Ingely Laiv (oboe), Kristin Müürsepp (flööt), Arko Narits (klaver), Tanel-Eiko Novikov (löökpillid), Johannes Põlda (viiul), Sven-Sander Šestakov (klaver) ja Linda-Anette Verte (viiul).

Mängijate oskusi hindab kolmeliikmeline žürii, mille püsiliikmed on EMTA rektor, professor Ivari Ilja ja ooperisolist Juhan Tralla. Esimeses saates liitub nendega Londonis tegutsev tippviiuldaja Anna-Liisa Bezrodny. Lisaks žüriile saavad arvamust avaldada ka televaatajad, kelle häältel on võitja väljaselgitamisel kaalukas roll.

Tänavusel konkursil on senisest laiem kõlapind – saated lähevad lisaks ETV-le otse-eetrisse ka Klassikaraadios. Võistluse käiku jälgivad stuudiosse kutsutud muusikaeksperdid, kes kommenteerivad kuuldut-nähtut pärast telesaate lõppu raadios. Klassikaraadio kuulajatele on avatud ka telefoniliin. Traditsioone järgides toimub ka tänavu kontserdivoor – 28. veebruaril kell 18.00 esinevad kõik kaheksa võistlejat Estonia kontserdisaali laval pikemate kavadega – huvilistel tasub kindlasti kohale tulla!

«Klassikatähtede» eelmised kolm hooaega on olnud menukad, pakkudes nii publikule kui ka noortele mängijatele rohkesti elevust ja emotsioone. Konkursi mõte on klassikalist muusikat tele- ja raadioeetri kaudu inimestele - ja eriti noortele - lähemale tuua. Võistlusel osalejad saavad otse-eetris telekaamerate ees esinedes hinnalise kogemuse, mis nende edasises karjääris kasuks tuleb, nii et võidavad kõik.

Saatesari valmib Eesti Kontserdi, Klassikaraadio ja ETV koostöös.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles