Hiina automagnaat ostis üheksa miljardi eest osaluse Daimleris

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese tehas.
Mercedese tehas. Foto: DANISH SIDDIQUI/REUTERS

Hiina miljardär Li Shufu, kes omab autotootjat Geely, ostis üheksa miljardi dollari eest osaluse Saksa autotootjas Daimler, kellele kuulub Mercedes-Benz.

Reedel tehtud avalduse järgi hakkab suurärimees omama 9,69 protsenti Daimlerist. Osalus hangiti läbi Li loodud investeerimisfirma Tenaclou3 Prospect Investment. Daimleril endal on veel lisaks ka eraldiseisev koostööleping Hiina riikliku autotootjaga Beijing Auto.

54 aastane Li omab lisaks Geelyle ka Rootsi kaubamärki Volvo. Ta alustas oma ärikarjääri 1986. aastal Zhejiangi provintsis külmikute tootmisega ning liikus 90-ndate alguses mootorrataste ja autode peale edasi. Li'd loetakse üheks Hiina kõige rikkamaks meheks, kelle varade väärtus võib Bloombergi hinnangul küündida kuni 13,8 miljardi dollarini.

Geely ostis eelmisel aastal ka enamusosaluse (51 protsenti) Briti sportautode tootjas Lotus, mis oli vaikselt hinge heitmas. Nüüd tahab ta hakata läbi Volvo konkureerima Teslaga, tuues turule elektriauto Polestar.

Geely müüs eelmisel aastal Hiinas üle miljoni sõiduki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles