VIDEO Ansip: ERM maksis 47 miljonit, aga Lätti oleme aastaga viinud kaks korda rohkem raha (23)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võiks kindlasti olla praegu paremates kätes ning oma panuse saaksid selleks anda ka valijad, kui nad oleksid valitsejate suhtes nõudlikumad, arvab Euroopa Komisjoni digitaalse ühisturu asepresident Andrus Ansip. Ekspeaministri arvates võinuks ka president oma kõnes praeguse valitsuse suhtes kriitilisem olla. Vaata videot!

«Kunagi ei ole riik liiga heades kätes ja valijad, inimesed peavad olema nõudlikud nende suhtes, kelle nad on  valinud ennast juhtima. Mulle tundub, et praegu on seda nõudlikkust pisut vähe,» avaldas Ansip arvamust.

Küsimusele, mis oleksid esmased asjad, kus tema kurssi muudaks, vastas Ansip, et ta ei tahaks alkoholiaktsiisidest ja Lätist enam rääkida ning tõi näiteks Eesti Rahva Muuseumi (ERM), kus aastapäeva vastuvõtt aset leiab.

Ansip märkis, et sada aastat ei suudetud Eesti Rahva Muuseumile oma kodu ehitada. Kui valitsus tahtis kasutada Euroopa raha, öeldi, et seda saab siis, kui ehitada muuseum Tallinna. Muuseum maksis 47 miljonit eurot. Ühe aastaga on Lätti viidud aga 55 miljonit eurot, sinna otsa käibemaks ja aktsiisid, tõi Ansip võrdluse.

«Ühe aastaga oleme viinud kaks Eesti Rahva Muuseumi raha Lätti. No nii rikkaks pole me kindlasti saanud,» rõhutas endine valitsusjuht.

Ansip märkis, et ta oleks oodanud ka presidendilt kriitilisemat suhtumist praegusesse valitsusse. 

Vaata videot!

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles