Prokuratuur saatis Rahnu kriminaalasja kohtusse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahnu .
Kristjan Rahnu . Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse kümnevõistleja Kristjan Rahnut ning tema kahte kaaslast prostitutsioonile kaasaaitamises.

Prokurör süüdistab Rahnut ning 35-aastast Taavit ja 30-aastast Helit selles, et nad aitasid isikute grupis kaasa prostitutsiooni vahendamisele Tallinnas ajavahemikul 14. september 2007 kuni 18. veebruar 2008.

Süüdistuse järgi üürisid Rahnu ning kaks teist süüdistatut Tallinnas viit korterit eesmärgiga võimaldada üüritud korterites tasulise seksteenuse osutamist.

Sealhulgas värbasid Rahnu ning Taavi nende üüritud korteritesse tööle prostituute ning panid internetti üles kuulutusi tasulise seksteenuse osutamise kohta, andes kontaktnumbriteks vastavat teenust osutavate isikute telefoninumbrid.

Taavit süüdistatakse lisaks ka selles, et ta teostas ebaseaduslikus korras oma väidetavat õigust, nõudis ühelt kannatanult raha 50 000 krooni ning selle kättesaamiseks ähvardas kannatanut ning rikkus tema vara.

Kohtus süüdimõistmisel võib Rahnut ning tema kaaslasi oodata 3-12-aastane vangistus.

Taavit süüdistatakse lisaks karistusseadustiku § 257 järgi kvalifitseeritavas kuriteos, mis käsitleb omavoli.

Sellise kuriteo eest näeb seadus karistusena ette rahalist karistust või kuni 5-aastast vangistust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles