Galerii: eestlased läksid Lähis-Idasse sõjatehnikat müüma (5)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus koostöös Eesti kaitse- ja julgeolekutööstuse innovatsiooni klastriga osalevad Lähis-Ida regiooni oluliseimal mehitamata süsteemide ja tehnoloogiate messil UMEX 2018. 

Eestit esindavad stendil neli kaitse- ja julgeolekutööstuse ettevõtet, kelle eesmärk on luua uusi kontakte ja sõlmida võimalikke koostööleppeid. 

Eesti kaitse- ja julgeolekutööstuse innovatsiooni klastri juht Ingvar Pärnamäe sõnas, et UMEX 2018 on eksklusiivne mess, mis on pühendatud vaid mehitamata tehnoloogiatele, kus saavad kokku potentsiaalsed ostjad ja arendajad.

«Milremi mehitamata maismaasoomukid, ELI  ja Threod Systemsi mehitamata õhusõidukid, nendega integreeritavad lisasüsteemid ja Defendeci piirikaitselahendused on pälvinud mitmel pool maailmas rohkelt tähelepanu, sest need on oma valdkonnas ainulaadsete võimetega,» selgitas Pärnamäe.

«Mehitamata süsteemid ja digitaalsed lahendused võtavad järjest suuremat rolli tuleviku lahinguväljal ning on Eesti ettevõtete huvi on selles arengus olla kindlalt esirinnas.»

EASi ettevõtluse keskuse direktori Tanel Rebase sõnul on Lähis-Ida turgudel Eesti kaitsetööstuse ettevõtete jaoks veel palju kasutamata võimalusi ning messil osalemine annab hea võimaluse seniseid kontakte tugevdada, usaldust kasvatada ning laiemalt oma uuenduslikke tooteid tutvustades uute võimalike partneriteni jõuda. 

Kaitsetööstusklastri juht Ingvar Pärnamäe rõhutas, et Eesti ettevõtted ei ole UMEX-il esimest korda väljas oma tehnoloogiaga. «Samuti oleme mitmel korral osalenud siinsamas Abu Dhabis relvastusmessil IDEX. Pärsia lahe piirkond on Eesti kaitsetööstuse jaoks atraktiivne piirkond, sest siinsetel riikidel on korraga nii ostujõudu kui ka huvi kõige uuema tehnoloogia vastu,» selgitas Pärnamäe.

Threod Systemsi juht Villiko Nurmoja lisas, et UMEX 2018 annab võimaluse süvendada koostööd välisriikide partneritega.

«Kuna kaitsetöötussektoris, ja eriti just Lähis-Ida piirkonnas, võtavad tehingud üldjuhul kaua aega, siis peab jätkuma järjepidevust. Seetõttu on sektori olulisematel välismessidel osalemine ekspordivõimekuse kasvatamise seisukohast möödapääsmatu,» sõnas Nurmoja, kelle sõnul on Threod Systemi põhiline eesmärk UMEX 2018-l uute toodete ja arenduste tutvustamine.

Esmakordselt esitletakse multi-payload multirootorit Titan ning vertikaalse tõusu ja maandumisega mehitamata lennukit EOS.

Eesti juhtivaid mehitamata kaitsetehnoloogiate arendajaid on Abu Dhabis toetamas ka kaitseväe juhataja kindral Riho Terras.

25.-27. veebruarini Abu Dhabis toimuval UMEX 2018 ühisstendil osalevad Eesti Kaitsetööstuse Liit, Defendec OÜ, ELI OÜ, Milrem AS ja Threod Systems OÜ. Ettevõtete osalemist messil kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kaitsetööstuse vallas on sel aastal plaanis lisaks UMEX 2018 stendile korraldada ka Eesti ettevõtete väljapanek 2018. aasta juunis Pariisis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles