Vormel 1 endine juht ei pea Ferrari juttu uue sarja loomisest pelgalt ähvarduseks

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone (vasakul)
Bernie Ecclestone (vasakul) Foto: STRINGER/BELGIUM/REUTERS

Vormel 1 endine juht Bernie Ecclestone peab väga tõenäoliseks, et Ferrari meeskond kavatsebki kuninglikust sarjast lahkuda ja moodustada täiesti uue. 

Ferrari ütles välja, et kui 2021. aastal kehtima hakkavad regulatsioonid ei vasta nende ootustele, lahkutakse F1-st ja moodustatakse täiesti uus võistlussari. Paljude arvates kasutavad itaallased enda positsiooni paremate tingimuste tagamiseks ega mõtle tõsiselt sellisele drastilisele otsusele, ent 87-aastane Ecclestone arvab teisiti. 

«Mitmed mõtlevad uuele sarjale. Sergio Marchionne on mõne inimesega selle võimalikkusest juba rääkinud,» viitas britt Ferrari juhile. «Kui Rahvusvaheline Autoliit ei tee asju nii nagu tema heaks arvab, siis ta lahkub. 

Lõppude lõpuks on üks asi väga selge - vormel 1 on Ferrari ja Ferrari on F1. Kui rääkida ükskõik kellega, siis neid ei huvita itaallaste tavaautod. Ma vihkaks näha vormel 1 Ferrarita.» 

Pikalt F1 eesotsas olnud mehe sõnul lahkuks Ferrari järel ka paljud teised olulised lülid, sest paljud pole rahul vormel 1 etapi korraldamise maksumusega.

«Kui tekiks uus sari samade elementidega, mis oleks promootoritele palju odavam, siis nad ütleks koheselt Ferrarile «jah». Paljud pole praegu rahul F1 etapi maksumusega ning nad liituks silmapilkselt uue sarjaga.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles