Toetus valitsusele ikka väike (9)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Alari Paluots

​Poolehoid võimuparteidele püsib teist kuud järjest alla 40 protsendi taseme. Ajalooliselt kahe populaarsema erakonna, Reformierakonna ja Keskerakonna vahe on nagu jaanuariski üle kümne protsendipunkti. Nende järel kinnitab tugevalt kanda Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE).

Postimehe tellitud ja Kantar Emori poolt veebruaris läbiviidud küsitlus näitab, et kõige populaarsem Eesti erakond on Reformierakond, kes juba teist kuud järjest naudib rohkem kui 30-protsendist toetust. Nii jaanuaris kui ka veebruaris oli see 34 protsenti.

Populaarsuselt teine erakond oli veebruaris 21 protsendiga Keskerakond, kelle toetus on viimased kolm kuud olnud sisuliselt sama. Nii pikalt poolehoid neile sarnasel tasemel olnud ka 2015. ja 2016. aastal.

Populaarsuselt kolmanda erakonnana on kindlalt kanda kinnitamas EKRE, kelle toetus küll veebruaris jaanuariga võrreldes langes 18-lt protsendilt 17 protsendi peale. Ka poolehoid Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale on aasta esimestel kuudel olnud stabiilselt 11 protsendi peal. Ainsad toetuse kasvatajad olid Vabaerakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL).

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles