Strateegia, mis tagas Eestile parima olümpiakoha (2)

Ott Järvela, Pyeongchang
, Vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu saavutas tänu targale ja julgele sõidule kiiruisutamise ühisstardis Pyeongchangi taliolümpial neljanda koha.
Saskia Alusalu saavutas tänu targale ja julgele sõidule kiiruisutamise ühisstardis Pyeongchangi taliolümpial neljanda koha. Foto: Tairo Lutter

Kõigest kaks ja pool ringi jäi Saskia Alusalu lahutama olümpiavõidust ja tõusmisest saavutuse poolest samale pulgale Gerd Kanteri ja Erki Noolega. Vähemalt niimoodi võib väita, kui vaadata ainult protokolli, kust vaatavad vastu vaheajad, mille järgi Alusalu juhtis olümpiafinaali kolm neljandikku distantsist ja vahepeal suisa poole ringiga.

Tegelikkus oli siiski hoopis teistsugune. Isegi olukorras, kus Alusalu edu 15 ülejäänud finalisti ees oli tõesti pool ringi, polnud kiiruisuhalli asjatundjate sektsioonis kordagi kaalumisel variant, et 23-aastane Adavere piiga võibki lõpuks (kuld)medali võita. Kõik said aru, et Alusalu püütakse kinni, sest peagrupp panustas lõpu-, mitte vahefinišile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles