Austraalia asepeaministriks valiti Michael McCormack

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael McCormack.
Michael McCormack. Foto: STRINGER/REUTERS

Austraalia uueks asepeaministriks ja koalitsioonierakonna Rahvuspartei esimeheks valiti esmaspäevasel parteisisesel hääletusel 53-aastane konservatiivsete vaadetega Michael McCormack, teatasid võimuesindajad.

McCormack töötas siiani veteranide asjadega tegeleva ministrina.

Skandaali sattunud senine asepeaminister Barnaby Joyce teatas reedel, et lahkub esmaspäeval ametlikult ametist.

"Ma ütlen esmaspäeva hommikul partei kohtumisel, et ma astun tagasi Rahvuspartei liidri ja Austraalia asejuhi ametist," ütles Joyce reedel pressikonverentsil.

Joyce sattus tugeva surve alla armuafääri tõttu 33-aastase assistendiga, kes ootab tema last, ning seoses kahtlustustega, et ta on rikkunud ministritele kehtivaid reegleid. Skandaal on olnud Austraalia meedias ja parlamendis peateema juba paar nädalat.

Peaminister Malcolm Turnbull teatas nädal tagasi muudatusest ministrite käitumiskoodeksis, keelates ametlikult ära seksi ministri ja tema alluvate vahel. Turnbull teatas muudatusest ministrite käitumiskoodeksis erakorralisel pressikonverentsil, kus heitis Joyce'ile ette oma naisele ja neljale lapsele "kohutava valu ja alanduse põhjustamist".

Joyce on tunnistanud armuafääri endise assistendi Vikki Campioniga, kelle pärast ta jättis maha oma naise, kellega tal on neli tütart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles