Politsei tabas ööpäevaga 29 joobes sõidukijuhti

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter. Foto on illustratiivne.
Alkomeeter. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Vabariigi sünnipäevajärgsel päeval panid politseinikud üle Eesti autojuhte puhuma.

Pühapäeval jäi politseinike pihtide vahele 29 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahviga või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kaks rasket liiklusõnnetust

Eile kella 16.58 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Puhkekodu tee ja Nurmiku tee ristmikul, kus esialgsetel andmetel sõiduautot Škoda Octavia juhtinud 61-aastane mees ei andnud teed sama liigiliste teede ristmikul sõiduautole Honda Civic, mida juhtis 32-aastane mees.

Škodas kaasreisijana viibinud 61-aastane naine toimetati sündmuskohalt Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

Kella 23.46 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Pärnu mnt ja Liivalaia tn ristmikul, kus sõiduautoga Saab 900 vasakpööret sooritanud 49-aastane mees põrkas kokku otse vastu liikunud sõiduautoga Mercedes-Benz CLS 350 CDI, mida juhtis 33-aastane naine.

Saabi juht toimetati sündmuskohalt Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud ja juhtidele põlenud valgusfoori tuled on selgitamisel.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles