Helir-Valdor Seeder: Isamaliidu esimehe 1995. aasta kõne sobiks ka tänasesse (7)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Tairo Lutter

Kuna Isamaaliit vaatas tulevikku ja oli realistlik erakond, oleks selle esimehe 1995. aasta kõne hästi sobinud ka tänapäeva, arvab endine Isamaaliidu liige ja tänane IRLi esimees Helir-Valdor Seeder. 

Euroopa Parlamendi liige Yana Toom ütles laupäeval venekeelsele Postimehele presidendi vastuvõtul antud intervjuus, et Kersti Kaljulaidi aastapäeva kõne kõlas nagu Isamaaliidu esimehe oma 1995. aastal. 

«Isamaaliit on alati olnud jalad maas ja tulevikku vaatav erakond, kelle väärtused on püsivad. Seepärast on täiesti arusaadav ja ootuspärane, et Isamaliidu esimehe 1995. aasta kõne on asjakohane ja sobitub hästi ka 2018. aastal,» kommenteeris Toomi väidet IRLi esimees ja endine Isamaaliidu liige Helir-Valdor Seeder. 

«Kauaaegse isamaaliitlasena teab, et 2018. aastal oleks Isamaliidu esimehe kõne olnud mõnevõrra teistsugune, eelkõige rõhuasetuste poolest - saja aastase Eesti koht on olla rahvusriigina teiste Euroopa rahvusriikide liidus,» lisas Seeder. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles