Nõmmel hukkus tulekahjus eakas mees

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arved Breidaks

24. veebruaril kell 11.55 sai häirekeskus teate, et Nõmmel Mahla tänaval põleb kahekorruselise kortermaja üks teise korruse korter.

Päästjate saabudes oli põleva korteri rõdul keskealine mees, kelle Nõmme päästjad turvaliselt alla aitasid. Kiirabi toimetas 52-aastase mehe tervisekontrolliks haiglasse.

«Kahjuks leidsid päästjad põlevasse ühetoalisesse korterisse sisenedes hukkunud 77-aastase mehe. Nõmme ja Kesklinna päästekomandode päästjad kustutasid tulekahju kella 13.21-ks, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

Suitsuandurit päästjad põlenud korterist ei leidnud, sest suur kuumus oli hävitanud korteri lae. Lisaks purunes tulekahjust tingitud kuumuse tagajärjel veetoru, suuri veekahjusid said seetõttu maja teised kodud.

«Kortermaja on koht, kus elanike käitumisharjumused on otsesel või kaudsel viisil terve majarahva ühine asi. Turvalisus on kindlasti teema, mida peab arutama korteriühistu koosolekul. Kõige mõistlikum on leppida päästeametnike kodunõustamine kokku kõikides kortermaja kodudes. Enda kodu võib olla tuleohutusnõuetele vastav, väga tore, nii peabki. Siiski ei pruugi see olla piisav – kui mõne naabri kodus tuleohutusnõudeid rikutakse, olete ohus kõik. Kodunõustamiste tellimine on jätkuvalt täiesti tasuta ja imelihtne. Selleks tuleb helistada päästeala infotelefonil 1524 ja endale sobiv aeg kokku leppida,» soovitas Hirs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles