Slovakkias tapeti uuriv ajakirjanik ja tema elukaaslane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püstol.
Püstol. Foto: Musadeq Sadeq/AP/Scanpix

Slovakkias lasti maha uudisteportaali Aktualne.sk uuriv ajakirjanik Jan Kučiak ja tema elukaaslane, teatas riigi politseülem Tibor Gaspar täna.

Gaspari sõnul leiti 27-aastase ajakirjaniku ja tema elukaaslase surnukehad eile õhtul nende kodust Velka Maca linnas. Politsei läks ajakirjaniku elukohta pärast seda, kui üks tema pereliikmetest oli teatanud, et meest pole kahtlaselt kaua nähtud. 

Politseiülem lisas, et tõenäoliselt on tapmine seotud ajakirjaniku tööga. Kučiak uuris peamiselt maksudest kõrvalehoidmist. Kučiaki viimane lugu rääkis arvatavast maksupettusest, mis on seotud luksuskorteritega Bratislavas. 

Robert Kaliňák.
Robert Kaliňák. Foto: EERO VABAMÄGI/PM/SCANPIX BALTICS

Korteritega seotud juhtum kutsus eelmisel aastal esile protestiaktsioonid, mille käigus nõuti siseminister Robert Kaliňáki tagasiastumist tema seoste tõttu kinnisvaraarendaja Ladislav Basternakiga. Arendaja on võimaliku maksupettuse tõttu uurimise all. Mõlemad mehed eitasid vigade tegemist.

Slovakkia majandus on teinud läbi suure tõusu ja elustandard on selgelt paranenud pärast 2004. aastal Euroopa Liiduga liitumist. Paljude slovakkide sõnul ei suudeta aga õigusriigi põhimõtteid järgida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles