Tallinna linnapea köitis presidendiga kätlemise ajal tähelepanu emotsionaalse vestlusega (1)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Taavi Aas ja Tiina Aas.
Tallinna linnapea Taavi Aas ja Tiina Aas. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Eesti Vabariigi sajanda juubeli pidulikul kätlemistseremoonial köitis tähelepanu Tallinna linnapea Taavi Aasa emotsionaalne vestlus president Kersti Kaljulaidiga. 

President Kersti Kaljulaid ning linnapea Taavi Aas kätlesid ligi kümme sekundit ning tähelepanelikum televaataja võis meeri kehakeelest välja lugeda tavapärasest emotsionaalsemat olekut. 

Kas tavapärasest pikema tervituse põhjus võis peituda aastapäevakõnes sisalduvas kriitikas kohaliku meedia kohta? Näiteks tõi president oma aasta olulisimas kõnes välja järgmise mõtte: 

«Riigi väärikusele mõjub laastavalt, kui vald toob postkasti maksumaksja rahaga kirjastatud lehe, aga jätab inimese elu suurtes õnnetustes või lihtsalt eluõhtul vajaliku toe ja abita, sest selleks ei jätkuvat raha.

Aga miskipärast ikka jätkub ajupesuks, jätmaks inimestele muljet kohaliku elu hetke kuningatest kui asendamatust jõust – pealinlik grotesk torkab väga silma, kuid sama kordub väiksemas vormis ka mujal.»

Tallinna linnapea Taavi Aas teatas meedianõuniku vahendusel, et ei kommenteeri presidendiga räägitu sisu, kuna tegu oli eravestlusega. 

Vaata tervitust lähemalt ERRi teisest videost alates 1.13.06.

Loe lisaks: 

Kersti Kaljulaid: olgem rõõmsad, et oleme heal järjel. Aga Eesti vajab enamat

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles