Savisaar: inimesed ei unusta Ansipi valitsuse majandusvigu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise majanduskriisi aegne karikatuur pole kaotanud aktuaalsust ka nüüd.
Eelmise majanduskriisi aegne karikatuur pole kaotanud aktuaalsust ka nüüd. Foto: Urmas Nemvalts

Keskerakonna liidri Edgar Savisaare sõnul jõudis Eesti majandus raskustesse mitte niivõrd välismajanduse kui peaminister Andrus Ansipi valitsuse valede otsuste süül ning seda kaasmaalased juba ei unusta.

«See, et peaminister oli viimane inimene Eesti Vabariigis, kes sai aru, et me oleme majanduskriisis, ja kes sai aru, et asjad kõige paremini ei lähe, selle eest tuleb hoiatada,» väitis Savisaar ETV «Terevisioonis».

Tema sõnul on oluline aru saada, et maailmamajandus ei ole üksi Eesti hädades süüdi. Maailmamajanduse kriis ei sundinud meile peale lauslaenamist tarbimise heaks, eelarve ülepaisutamist ega inflatsiooni suurendanud aktsiisitõuse, rääkis Savisaar.

«Paljudki nendest otsustest, mis meid viisid praegusesse seisu, on tingitud meie oma koduvillasest ja sageli lühinägelikust käitumisest.»

Savisaare väitel oleks väga imelik, kui ta teeks Toompeaga heade suhete hoidmise nimel näo, et midagi pole lahti.

«Mina võin unustada, aga ma ei usu, et unustavad need tuhanded inimesed, kes kaotavad rahas, palkades ja töökohtades.»

Savisaare sõnul haarab kõikjal maailmas valitsus majanduses üha suuremat rolli ning ta pakkus, et Eestis ei julge ka õhukese riigi pooldajad seda enam avalikult teha.

Ta ei nõustunud ka endise rahandusministri Aivar Sõerdi väitega, et põhivastutaja Eesti majanduse käekäigu eest on sotsiaaldemokraadist rahandusminister Ivari Padar.

«Peaminister on kapten meeskonnas, kapten laeval. Põhiline au ja põhiline vastutus langeb ikka peaministrile. Kui tekib vaidlusmoment peaministri ja rahanduministri vahel, siis lõpuks otsustatakse ikka nii, nagu peaminister õigeks peab. Nii on see kõikides riikides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles