Minister: sotsiaalsüsteem lubas aastaid raha valesti kasutada

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva (IRL)
Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva (IRL) Foto: Eero Vabamägi

Riik on aastaid lubanud vormistada puude neile, kel pole muud häda, kui et sissetulek on kesine või toimetulekuoskused kehvad. Sellal kui osavamad rahaküsijad on saanud käia riigi kulul spaas puhkamas, on mõni tõeline hädaline jäänud abita, tunnistab sotsiaalkaitseminister Kaia Iva (IRL).

- Kui loen uudist, et puuetega laste abivahendite nimekirja tõmmatakse koomale, jääb mulle mulje, et sotsiaalsüsteemis ei jätku raha. Veidi hiljem selgub, et sotsiaalkindlustusamet on helde käega astmahaigetele lastele puuet vormistanud ja neid spaasse saatnud, kuigi nende tervis seda ei nõua. Kas meie sotsiaalsüsteemis on siis raha puudu või hoopis üle?

Ma arvan, et raha on puudu, aga ka olemasolevat raha ei kasutata iga kord kõige otstarbekamalt. Kui ministriks sain, selgus esimese asjana, et raha on puudu ja tuli rehabilitatsiooni vajavad lapsed ja täiskasvanud ootejärjekorda seada. Hakkasime sotsiaalkindlustusametiga uurima, milles asi. Üsna kiiresti sai selgeks, et pole vaja kõiki neid pabereid, mida rehabilitatsiooniplaani jaoks toodetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles