Krimmis peeti kinni kolm Pussy Rioti liiget (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liige Maria Aljohhina.
Pussy Rioti liige Maria Aljohhina. Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Venemaa annekteeritud Krimmis peeti kinni kolm protestigrupi Pussy Riot liiget, kuid vabastati mõne tunni pärast ilma süüdistusi esitamata.

Olga Borisova teatas, et tema koos Aleksandr Sofejeviga peeti kinni eile poolsaarele sisenemisel. Hiljem lisas ansambli liige, et täna peeti Krimmi saabudes kinni ka Maria Aljohhina.

Borisova sõnul sai ta Aljohhinalt viimase sõnumi täna, mil teatas, et politsei on ta kinni võtnud. Edasine side katkes.

Krimmi advokaat Emil Kurbedinov teatas, et kolmik viidi uuringuteks meditsiiniasutusse, edasistest kommentaaridest keeldudes.

Borisova toimetati peale uuringuid politseijaoskonda, RFE/RL-i korrespondendi teatel vabastati Aljohhina pärast kinnipidamist Simferopoli lennujaamas. Hiljem lasti ilma süüdistusi esitamata vabaks ka Borissova ja Sofejev.

Inimõigusorganisatsiooni Otkrõtaja Rossija tegevjuhi Polina Nemirovskaja teatel said Borissova ja Sofejev tagasi oma konfiskeeritud telefonid, sülearvutid ja fotoaparaadi, kuid need ei ole töökorras, mistõttu Otkrõtaja Rossija advokaat kavatseb esitada kaebuse.

Nemirovskaja märkis, et Borissova ja Sofejev peeti kinni ka Kertšis, kuid vabastati pärast vestlust.

Krimmi võimud ei ole juhtumit kommenteerinud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles