Tähtvere mõisa aida kõrvale teist torni ei tule (1)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreutzwaldi 54 asuv Tähtvere mõisa kõrge mitmeosaline ait-kuivati ehitati 19. sajandil. Selle kõrval Kreutzwaldi 52 paiknev maaülikooli 50 meetri kõrgune ühiselamu valmis 1977. aastal.
Kreutzwaldi 54 asuv Tähtvere mõisa kõrge mitmeosaline ait-kuivati ehitati 19. sajandil. Selle kõrval Kreutzwaldi 52 paiknev maaülikooli 50 meetri kõrgune ühiselamu valmis 1977. aastal. Foto: Sille Annuk

Vallikraavi Kinnisvara soovis Tartus Kreutzwaldi tänava lõpus kõrguva niinimetatud EPA torni, maaülikooli 16-korruselise ühiselamu naabrusse ehitada teisegi kõrghoone, kuid see plaan tuli maha matta.

«Omanik tahtis sinna teha suuremat maja, kah torni,» rääkis Tartu linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven. «Eskiis oli täitsa ilus ja äge, aga torni sinna ehitada ei saa, sest muinsuskaitse tingimuste järgi tuleb sinna madalam, viiekorruseline maja.»

Kõnealune kinnistu, Kreutzwaldi 54, paikneb torn­­ühiselamu ja maaülikooli tehnikainstituudi vahel. Oja ääres asuval ligi 4000-ruutmeetrisel ojaäärsel on riiklik kultuurimälestis, Tähtvere mõisa ait-kuivati. Viimasel inspekteerimisel 2016. aasta suvel hinnati selle maakividest ja tellistest ehitatud aida seisund halvaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles