Pärnu linn hakkab toetama parkimiskohtade rajamist (1)

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: Toomas Huik

Pärnu linn hakkab toetama korterelamute parkimiskohtade rajamist või parandamist, programm "Hoovid korda" laieneb osavaldadesse.

Neljapäeval koguneva Pärnu linnavolikogu päevakorras on uus hoove korrastavate korterelamute toetamise kord. Kõigil uue omavalitsuse territooriumil tegutsevatel korteri-, elamu- või hooneühistutel on tänavu võimalus küsida toetust mängu- või spordiväljaku rajamiseks, jalakäijate ala (sealhulgas haljas- või puhkeala) rajamiseks või parandamiseks, hooviinventari (sealhulgas prügikonteinerite) paigaldamiseks või korrastamiseks ning rataste või sõiduautode parkimiskohtade rajamiseks või parandamiseks.

Toetuse suurus on endiselt kuni 40 protsenti töö kogumaksumusest, kuid mitte üle 2000 euro taotleja kohta või 4000 eurot üle 50 korteriga ühistu kohta. Linn soosib ühistute ühiseid ettevõtmisi, ühistaotluste toetuse suurus on kuni 4000 eurot.

Programmi "Hoovid korda" eesmärk on toetada eeskätt avalikult ligipääsetavate hoovide korrastamist. Uus määrus annab võimaluse käsitleda hoovina alasid, mis ei kuulu ühistu elanikele, kuid mida ühistu tohib kasutada.

Näiteks lubab naaberkinnistu omanik oma maale rajada parkimiskohti või mänguväljaku. Luba võib küsida linnaltki, millele naaberkinnistud kuuluvad.

Abilinnapea Siim Suursilla sõnutsi on ühistud aasta algusest kohustuslikud. "Uus kord aitab neil hoove korda teha, eriti kinnistutel, mida teised läbivad," ütles ta.

Linnapea Romek Kosenkranius tuletas meelde, et toetust võivad küsida osavaldades asuvad korteriühistudki.

Infot, mida toetuse saamiseks teha, saab pärast määruse vastuvõtmist Pärnu linnavalitsuse veebilehelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles