Servitil võimalus võiduseeria veerandsajani viia

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti juhendaja Kalmer Musting.
Põlva Serviti juhendaja Kalmer Musting. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Käsipalli meeste meistriliiga jätkub sel nädalal põneva vooruga, kus kõigis neljas vastasseisus lähevad platsile liigatabelis kõrvuti seisvad meeskonnad. Vaheturniiride kolmanda vooru tippkohtumises sõidab liider Põlva Serviti külla lähimale jälitajale Viljandi HC-le.

Vaheturniiril 1.-4. kohani jätkab Serviti täisedu, 32 punktiga. Viljandil on 25, HC Kehral 19 ja Põlva Coopil 16 silma. Alumises vahegrupis võib HC Viimsi võit HC Tallinna üle esikohaheitluse põnevaks muuta – tiimidel on vastavalt 14 ja 18 punkti. Ning 7.-8. koha mõistes tähtsas mängus on vastamisi SK Tapa – Aruküla/Audentes, kel tabelis vastavalt üks ja kolm silma.

Servitil võimalus võiduseeria veerandsajani viia

Vaheturniiride kolmanda ja üldse 17. vooru avavad kolmapäeval Viljandi ja Serviti. Põhiturniiril said põlvalased kaks võitu tulemustega, lisaks alistati mulgid ka Eesti karikafinaalis. Et viimati oldi vastamisi detsembri algul, siis tasub silmas pidada, et Viljandi on viimasel ajal väga edukalt esinenud nii koduses kui Balti liigas ja Eesti meistrivõistlustel ollakse juba kuus mängu kaotuseta.

«Eks sügisega võrreldes ole seis kindlasti teine,» kinnitas ka Viljandi peatreener Marko Koks. «Hetkel tundub meeskonna vorm päris heana, loodetavasti on nii ka kolmapäeval. Liigas tuleb kahenädalane paus, nii et tagasi pole midagi hoida. Lisaks langesime Balti liigas konkurentsist, nii et saame keskenduda ainult kodusele sarjale.»

Viljandit lahutab Servitist seitse punkti ja Kehra on omakorda kuue silma kaugusel. «Eks üheks eesmärgiks praegu olegi kindlustada teine koht võimalikult varakult, et ei jääks midagi närviliste viimaste voorude peale. Nii et läheme ikka punkti või punkte võtma. Teiseks tahaks treenerina näha mängujoonisest kinnipidamist kogu kohtumise vältel,» lisas Koks.

Servitil on võimalus pikendada koduste sarjade võiduseeria 25-mänguliseks. «Mina neid võite nii ei loe, aga ega ilmselt ole kunagi sellist seeriat olnud küll. Võibolla ongi väike lisamotivatsioon, sest tabelis on seis küllalt turvaline,» arvas Serviti juhendaja Kalmer Musting.

«Viljandiga pole selle aastanumbri sees veel kohtunud, kindlasti tahavad nad kodus võitu ja tulevad isuga peale,» ennustas Musting. «Mulkide tugevused on teada – hea kaitse, koondise esiväravavaht ja kontrarünnakud. Aga meiegi oleme korralikus seisus, eriti rõõmustab kaitsetegevus – pühapäeval lasime tugeval Zaporožje ZTR-il ainult 22 väravat endale visata.»

Tugevama vaheturniiri teine kohtumine peetakse neljapäeval kui Põlvas lähevad vastamisi kohalik Coop ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper. Tänavu pole meeskonnad veel suutnud selgitada, kumb on parem, sest nii meistriliigas kui karikasarjas on omavahelistest vastasseisudest mõlemal kirjas võit ja kaotus. Viimati kohtuti detsembri algul Põlvas ja Coop sai siis 32:31 võidu.

HC Viimsi/Tööriistamarket tahab HC Tallinnat püüda

Neljapäeval mängitakse ka kaks alumise vaheturniiri kohtumist. Nii HC Viimsi/Tööriistamarket kui HC Tallinn alustasid meistrivõistluste teist etappi kahe võiduga ning oodata on tasavägist vastasseisu, sest põhiturniiril said mõlemad meeskonnad kodusaalis kolmeväravalise võidu. Tõsi, viimane kohtumine toimus novembris, mil viimsilased 24:21 paremad olid.

«Kindlasti tahame Tallinnat tabelis püüda,» kinnitas Viimsi peatreener Ain Pinnonen. «Loodan, et meeskond mõistab kui tähtsa mänguga on tegemist – neljapäeval võitu koju jättes on vahe veel vaid kaks punkti. Kodumänguks saame ka parema koosseisu, ehkki vigastatuid jagub. Eriti tunneme endiselt puudust Rail Agenist.»

Pinnonen hindas vastaseid võrdväärseteks partneriteks: «Sügiseses avavoorus oli Tallinn kuu aega harjutanud, meie alles kokku tulnud ning teises mängus saime neist juba jagu. Meie jaoks algab kõik loomulikult kaitsest ja väravavahtidest. Kui nende ründejõudu pidurdada suudame, siis on kõik võimalik.»

HC Tallinna peatreener Jüri Lepp tunnistas, et viimsilastega oldi põhiturniiril raskustes. «Kuidagi on nad meie jaoks ebamugavad vastased, mullugi HC Tallasena mängides polnud nendega lihtne. Peame oma trumpidele rõhuma, mis tähendab mängida kiiret käsipalli ja samas kaitses vastaste liidrid neutraliseerima,» sõnas Lepp.

«Loogiline, et mõlemad meeskonnad tahavad võitu. Viimsil on ju veel võimalus meid kinni püüda, nii et peame väga tõsiselt valmistuma,» lisas Lepp. «Laupäevane Balti liiga mäng ukrainlastega oli meile hea ettevalmistus. Positiivne, et pidasime nädalavahetusel vaid ühe kohtumise, sest tavalise kahe kõva rahvusvahelise mänguga kaasnevat väsimust ei tohiks nüüd olla.»

SK Tapa ootab külla Aruküla/Audentest – kumbki meeskond enam veerandfinaalkohtadele ei pretendeeri, kuid tulist mängu on siiski oodata, sest viimaseks ei taha kumbki jääda. Põhiturniiri avaringis tehti Tapal 31:31 viik, ent Arukülas oli kodumeeskond 24:20 parem. Neist mängudest saadud punktid on ainsad, mis tiimidel sel hooajal tabelis kirjas.

Meistriliiga vaheturniiride 3. voor:

  • 28.02. kell 19.00  Viljandi HC – Põlva Serviti
  • 1.03. kell 19.00  Põlva Coop – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper
  • 1.03. kell 19.00  HC Viimsi/Tööriistamarket – HC Tallinn
  • 1.03. kell 19.00  SK Tapa – Aruküla/Audentes
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles