Need kolm lugu võistlevad Soomes pääsu eest Eurovisioonile (1)

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saara Aalto
Saara Aalto Foto: Promofoto

Sel laupäeval selgub, kes esindab Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel. Kui «Eesti laulu» konkursil valitakse võitja kümne finalisti seast, siis samal päeval selgub Soome eurolaul ühe esitaja poolt esitatud kolme loo seast. 

Soome rahvusringhääling YLE otsustas nimelt saata igasuguse konkursita riiki Eurovisiooni lauluvõistlusele esindama telesarjas «The X Factor» populaarsust kogunud laulja Saara Aalto. 

Soome muusikaüldsus oli sellisest otsusest nördinud, sest varem väljakuulutatud konkursile laekunud 300 lugu jäid võimalusest Euroopas silma paista, ilma. Aga YLEl kui korraldajal oli õigus selline otsus vastu võtta. 

Kolme loo seast selgub võitja laupäeval Espoo Metro Areenal, otseülekanded algavad kell 19.00 nii Yle TV1s, Yle X3Ms kui Yle Areenas. 

Esimene võistluslugu on «Monsters», mille autorid on Aalto ise, rootslased Joy ja Linnea Deb ning inglise produtsent-laulukirjutaja Ki Fitzgerald.

Teine kannab pealkirja «Domino», autoriteks Aalto, Thomas G:son, kes on ka üks 2012. aastal Eurovisiooni võitnud loo «Euphoria» autoritest ning Bobby Ljunggren, Johnny Sanchez ja Will Taylor.

Kolmas võistlustulle minev lugu on aga «Queens», autorid taas Aalto ise, Tom Aspaul (kirjutanud lugusid näiteks Kylie Minogue'ile), Farley Arvidsson ja Charlie Walshe.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles