Mudilased teavad, et emakeelt räägib laps oma emaga

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Piret Jõeveer ja Loore Pintson pakkusid välja, et kui emakeelt kujutama asuda, tuleks esimesena paberile joonistada maja, see tähendab kodu.
Eva Piret Jõeveer ja Loore Pintson pakkusid välja, et kui emakeelt kujutama asuda, tuleks esimesena paberile joonistada maja, see tähendab kodu. Foto: Kristjan Teedema

Sassi lasteaia viie- ja kuueaastased mudilased panid oma fantaasia tööle ja mõtlesid eile hoolega, mismoodi võiks välja näha emakeel ning kas seda saab ka joonistada.

Küsimuse peale, milliseid keeli maailmas on, loetlesid lapsed üles vaat et pooled Euroopa rahvaste keeled. Teise küsimuse peale, milline neist on siis emakeel, vastasid lapsed, et eesti keel. Ainult Aleks ütles: «Vene keel!» 

Miks on osade laste emakeel eesti keel, aga Aleksil vene keel? Lapsed oskasid sedagi seletada. Ka ei olnud neil mingit raskust pildile joonistada midagi, mis nende meelest kujutab emakeelt. Piltidel on maja, päike, koer, ema, lipp, raamat, kass, linnud.

Tartu ülikooli kunstide keskus on nimelt välja kuulutanud laste ja noorte võistluse «Joonistame emakeelt» ning Tartu linna Sassi lasteaia lapsed on plaaninud sellest kindlasti osa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles