Eesti fotograafe saatis maailma suurimal fotokonkursil edu

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma suurima fotokonkursi 2018 Sony World Photography Awards kohtunikud nimetasid kolme Eesti fotograafi tööd avatud konkursi 50 parima hulka. 

11. korda toimunud konkursile esitasid üle 200 riigist pärit fotograafid 320 000 žanri, stiili ja teemade poolest mitmekesist tööd. Tööd võistelevad neljas kategoorias: professionaalide, avatud, noorte ja üliõpilaste kategooria.

Avatud konkursi kategoorias valitakse kümne kategooria seast välja parim üksikfoto. Avatud konkursi väljavalitud 50 maailma parima foto seas on esindatud ka kolm Eesti fotograafi: Anton Novozhilov, Maiken Staak ja Hendrik Mändla. 

Fotograafid ammutasid inspiratsiooni väga erinevatest allikatest. Novozhilov leidis fotograafia tänu oma isale. Talle meeldib  kontseptuaalsetel piltidel eksperimenteerida fotomanipulatsiooni ja naise keha temaatikaga. Kahes esile tõstetud töös on näha Kreeka Atlase müüdi uut tõlgendust ja tugeva naisekeha võimast kujutamist.

Staak on moe- ja portreefotograaf, kes oma töös «Veronika in movement» eksperimenteerib rabava liikuva portreega, samal ajal kui 22-aastane Mändla jäädvustab maagilist Islandi maastikku.

Nomineeritud ja tunnustatud fotograafide tööd pannakse välja Londonis näitusel «Sony World Photography Awards 2018 Exhibition», mis toimub 20. aprillist 6. maini.

Avatud konkursi võitjad kuulutatakse välja 20. märtsil ning üld- ja professionaalide kategooria võitjad avaldatakse 19. aprillil 2018.

Konkurssi korraldab World Photography Organisation.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles