Küsitlus: 73 protsenti venelastest usub, et nende armee on Süürias oma eesmärgi täitnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontrollpunkt Süüria pealinna Damaskuse lähistel.
Kontrollpunkt Süüria pealinna Damaskuse lähistel. Foto: Ammar Safarjalani/imago/Xinhua/Scanpix

Riikliku tellimusena läbiviidud arvamusküsitluse tulemused näitavad, et ligi kaks kolmandikku venelastest leiab, et nende sõjaväelased on püstitatud eesmärgi Süürias ka saavutanud, vahendab  Moscow Times.

Vene riikliku uuringuffirma VTSiOMi poolt läbiviidud arvamusküsitlus osalenutest 73 kinnitas, et vene õhuväe on Süürias 'kindlasti' või 'tõenäoliselt' seatud eesmärgid täitnud.

Üle 60-aastasest venelastest arvas nii lausa 83 protsenti, samas kui 18-24-aastaste vanuserühmas jagas antud arvamust 61 protsenti vastanutest.

Vene sõjalennukid on toetanud õhurünnakutega Süüria valitsusvägesid  alates oktoobrist 2015. Möödunud aastal kuulutas Venemaa president, et Süüria sõda islamimässuliste vaastu on võidetud ja teatas, et toob väed Süüriast välja.

Möödunud aasta septemberis sõltumatu uuringufirma Levada Keskuse poolt läbiviidud küsitluses ütlesid toona pooled vastanud, et Kreml peaks Süürias otsad kokku tõmbama.

VTSiOMi uuring, milles osales 2000 inimest, viidi läbi telefoniküsitlusena 20.-21. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles