Urve Palo: kriitika näitab raskusi sotside maailmavaate vastuvõtmisel (18)

Urve Palo
, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Sotsiaaldemokraadid on valitsuses jäänud oma ilmavaatele truuks, vähendades vaesust ning hoolitsedes inimkapitali ja rahvatervise eest, kirjutab ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo (SDE).

  • Pikaaegne indiviidikeskne «las minna» ohjeldamatu turumajandus ja ühiskonnakorraldus ei sobitu sotside nägemusega riigi ja majanduse juhtimisest – meie eesmärgiks on tasakaalu leidmine üksikindiviidi ja ühiskonna kui terviku huvide vahel, mis paratamatult tekitab konflikti.
  • Tulumaksureformi peamiseks eesmärgiks on vähendada palgavaesust ning sotsiaal-majanduslikku kihistumist, mida Eesti puhul on ikka ja jälle esile toodud nii rahvusvahelisel areenil OECD ja IMF-i poolt kui ka siseriiklikes uuringutes.
  • Muret tekitav on see, et piirikaubandus on võtmas folkloorimaiku mõõtmed, mille ümber luuakse karikatuure ja mida võetakse kui uut normaalsust, aga ei aduta, et tegemist on illegaalse tegevusega.
Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles