Saaremaa tuntuimat loodusrada ähvardab sulgemine

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Pullerits

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) soovib piirata Saaremaa tuntuima õppematkaraja, Koigi raba külastamist, kuna see on kohati muutunud külastajatele ohtlikuks.

RMK loodushoiuosakonna Saarte piirkonna juhataja Aili Küttinu sõnul on Koigi matkaraja olukord halb ning talv ja kevadine suurvesi tegid 4,61 kilomeetri pikkusele rajale kõvasti liiga, kirjutas Meie Maa.

Tema sõnul on vald küll kinnitanud, et inimesed on käinud varasematel aastatel talgute korras matkarada korrastamas, kuid sellest paraku ei piisa, sest praeguse seisuga on rada naise kinnitusel oma aja ära elanud ja muutunud kohati külastajatele isegi ohtlikuks.

Pöide vallavanem Jüri Linde sõnul aga pole vald RMK ettepanekuga siiski nõus ja soovib, et leitaks võimalusel raha Saaremaa ühe atraktiivsema matkaraja kordategemiseks. Paraku vald ise, vähemalt tänavu, ettevõtmist rahaliselt toetada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles