Ülikooli otsus paneb Soome Instituudi tuleviku pärast muretsema

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi.
Helsingi. Foto: Vesa Moilanen/AP/Scanpix

Tallinna Ülikooli otsus soome keele eriala sulgeda, paneb keeleõppe tuleviku pärast muretsema, ütles Soome Instituudi juhatajat Anu Laitila.

Eelmise nädala lõpul teatas Tallinna Ülikool, et sel sügisel vastuvõttu soome keele erialale ei toimu ja eilseks kustutati soome keel põhiainena ülikooli kodulehel olevast Euroopa keelte ja kultuuride õppekavast. Ehkki soome keelt on võimalik õppida ka Tartu Ülikoolis, oli kaotatud õppekava rõhuasetus just praktikal ja õpetajakoolitusel. 

«Väljavaade, et soome keele õpetamine ülikoolis väheneb, paneb meid tuleviku pärast muretsema,» ütles Laitila ja lisas, et vajadus uute õpetajate järele on juba praegu suur. «Eesti ja Soome koostöö on muutunud märgatavalt tihedamaks ning vastastikune keeleoskus on väga tähtis. Edukaks karjääriks ükskõik mis erialal on vaid inglise keele oskusest vähe.»

Soome keele õpetamise edendamiseks Eestis on Soome Instituut aastaid tööd teinud ning Laitila sõnul on Soomel ja Eestil head eeldused pürgida samasuguse loova keelekasutuseni nagu Põhjamaades on nn skandinaviska, mis võimaldab norralastel, rootslastel ja taanlastel kõigil oma emakeeles rääkida ja ometi üksteise juttu mõista. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles