Kaitsevägi saadab Vahemere inimkaubandusvastasele missioonile staabiohvitseri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereväeohvitser kaptenmajor Indrek Reinbach (vasakul) ning kaptenmajor Janek Naur
Mereväeohvitser kaptenmajor Indrek Reinbach (vasakul) ning kaptenmajor Janek Naur Foto: Kaitseväe peastaap

​Homme alustab inimkaubandust piiraval Euroopa Liidu Vahemere missioonil Sophia teenistust Eesti mereväe ohvitser, kelle ülesandeks saab operatiivvaldkonna korraldamine.

Tööd alustav kaptenmajor Indrek Reinbach ütles, et liitlaste ja partneritega üheskoos rändekriisi ohjeldamisse panustamine aitab tema sõnul täiustada riikidevahelist julgeolekualast koostööd.

Kaptenmajor Reinbachist saab kaitseväe peastaabi teatel ühtlasi missioonil osaleva Eesti kontingendi ülem, võttes kohustused üle kaptenmajor Janek Naurilt. Lisaks staabiohvitserile on kaitsevägi missioonile läkitanud ka meditsiiniõe. Eelnevalt on missiooni toetatud planeerimise ja logistika valdkondades. 

Tänaseks on 27 riigi ühise panusena missiooni vältel kinni peetud ja Itaalia ametivõimudele üle antud 110 inimsmugeldamises ja -kaubanduses kahtlustatavat isikut, konfiskeeritud 470 merealust ning päästetud ligi 40 000 inimelu.

2015. aastal alguse saanud Euroopa Liidu Vahemere sõjalise missiooni (EUNAVFOR MED/Sophia) eesmärgiks on piirata ohtlikku inimkaubandust Liibüa ja Euroopa vahel, tõkestades inimkaubitsejate võrgustike tegevust Vahemere keskosas. Lisaks antakse väljaõpet Liibüa julgeolekuorganitele ning aidatakse kaasa ÜRO relvaembargo rakendamisele Liibüa ranniku lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles