Vene häkkerid imbusid Saksa välis- ja siseministeeriumi arvutivõrku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn
Nn Foto: SCANPIX

Vene häkkerid on imbunud Saksa välis- ja siseministeeriumi arvutivõrkudesse, teatas Saksa uudisteagentuur dpa kolmapäeval viitega anonüümseks jäänud julgeolekuallikatele.

Häkkerite rühmitusel APT28, mida on seostatud Vene sõjaväeluurega GRU ja süüdistatakse rünnakutes USA demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni kampaania vastu 2016. aastal, õnnestus poetada pahavara ministeeriumide arvutivõrkudesse umbes aasta, kirjutas dpa.

Saksa julgeolekuorganid avastasid veebi kaudu aset leidva spioneerimise mullu detsembris, ütles dpa ja lisas, et löögi sai ka valitsuse isoleeritud IT-võrgustik.

Uudisteagentuuri info kohaselt varastati mõlemast ministeeriumist andmeid ja häkkimine kestis ligi aasta. Saksa võimuesindajad pole sissemurdmist ametlikult kinnitanud. Kui informatsioon kinnitust leiab, on tegemist suurima häkkerirünnakuga Saksa valitsuse vastu.

Kõrged julgeolekuametnikud hoiatasid korduvalt Saksa 2017. aasta üldvalimiste ajal, et Vene häkkerid võivad püüda valimisi häirida.

Saksa kaitseministeerium moodustas 2016. aastal küberturbe osakonna, et koordineerida reageerimist veebirünnakutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles