Linnapea: tselluloositehas 100 000 elanikuga Tartu lähedusse ei sobi (22)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Klaas.
Tartu linnapea Urmas Klaas. Foto: Margus Ansu

Tartu linnapea Urmas Klaasi (Reformierakond) sõnul ei saa rajada tselluloositehast 100 000 inimesega linna ja selle lähiümbruse väljatossutamise ning linna senise majandusmudeli löögi alla seadmisega.

Tartlastele ei sobi, et tehas võib 54 päeva aastas levitada haisu, ütles Klaas ERRile.

«Ka puidu väärindamine on väga mõistlik ettevõtmine, aga me peame aru saama, et seda ei saa teha 100 000 inimesega linna ja selle lähiümbruse väljatossutamisega. Välisõhu kvaliteedi halvenemine ja mõju Emajõele on ju see, mis otseselt mõjutab ka Tartu linna ettevõtluskeskkonda,» lausus Klaas.

Klaas rääkis, et tselluloositehas seaks ohtu nende senise majandusmudeli, kus linn väärindab Emajõge ja neil tekivad targa linna kontseptsiooni ellu viies uued töökohad IT- ja meditsiinivaldkonnas.

Vabaerakonna Tartu piirkonna juht Vahur Kollom lisas Postimehele, et tartlaste huvid on olulised ning Vabaerakonna Tartu piirkonna juhatus kiidab linnapea lähenemise tselluloositehase küsimuses heaks. 

«Roheline ja puhas elukeskkond on üks Tartu linna visiitkaarte ning Emajõgi ise üks linna sümboleid. On ainult hea meel, kui linnapea mõistab elukeskkonna olulisust,» märkis ta.

Vabaerakond kutsub ühtlasi Reformierakonda üles toetama Vabaerakonna poolt Tartu linnavolikogule tehtud ettepanekut viia linnas läbi rahvaküsitlus tselluloositehasese rajamise kohta. «Tehase küsimuses peab olema endiselt tähelepanelik, sest Eestis on kombeks rahva arvamusest n-ö teerulliga üle sõita ja ka linnapea avaldus võibki jääda pelgalt avalduseks, mida tehase rajajad ja selle pooldajad tõsiselt ei võta,» lisas Kollom.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles