Neli levinud müüti alkoholi kohta, mis ei vasta tõele

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Alkoholi tarvitamise kohta leidub palju müüte. Tegelikult ei vasta enamus neist üldsegi mitte tõele!

  1. Kala juurde tuleb juua valget veini. Tänapäeval lähtutakse veini ja toidu sobitamisel ikkagi eelkõige maitsete kombineerimisest ja sobivusest, kirjutab Daily Mail. Ainuke asi, mida kala juurde veini valimisel silmas pidada on tanniin. Kuna kalale tihit lisatakse sidrunimahla või midagi muud happelist, siis tanniini sisaldav vein võib koos kalaga muuta toidu maitse mõrudaks ja metalseks.
  2. Punane vein sobib juustuga. Tegelikult on valge vein isegi juustude nautimiseks parem, kuna ta on happelisem ja seega tasakaalustab juustu tugevat maitset. Näiteks Bri ja Camembert juustudega sobib ideaalselt Chardonnay vein.
  3. Valget veini peab külmikus hoidma. Tänu rohkele suhkrusisaldusele ei ole tingimata vaja veine külmkapis hoida. Sellegi poolest soovitatakse külmikus hoida pigem vahuveine. Olulisem on silmas pidada, et kui vein on juba avatud, siis tuleb kork korralikult sulgeda või kasutada uut korki.
  4. Selged joogid ei tekita pohmelli. Selged joogid nagu gin, viin ja sake on tuntud selle poolest, et ei tekita nii kergelt pohmelli. Siin on väike tõetera küll sees, sest kvaliteetset alkoholi on rohkem destilleeritud ja seega on nad ka puhtamad. Sellegi poolest oleneb kõik kogustest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles