Margus Lember: arstide koolitus Tartu Ülikoolis pole teadusvaba. Veel... (4)

Margus Lember
, TÜ meditsiiniteaduste valdkonna dekaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Labor
Labor Foto: SCANPIX

Teaduse rahastamise ebakindlus ja ebapiisavus viib lähiaastatel arstiteaduses teadlaste arvu vähenemiseni ning mitme heatasemelise teadusrühma töö lõpetamiseni, kirjutab TÜ meditsiiniteaduste valdkonna dekaan Margus Lember.

Tartu Ülikool väärib seda, et autoriteetse kirjutisena kavandatud arvamusvaldused ei oleks emotsioonidest kantud isiklikud arvamused, vaid tugineksid eeskätt faktidele. Ja mis parata – raha, töötajad ja üliõpilased tuleb tervikanalüüsiks kokku lugeda ning tehteid tehes aitab meid paljukirutud Exceli tabel.

Professor Jüri Alliku arvamusloos (PM AK 10.02) esineb kahetsusväärselt ebatäpseid andmeid vähemasti meditsiiniteaduste valdkonna kohta. Õigus on professor Allikul selles, et arstiõpe on kulukas ning selle rahastamises peaks olema arvesse võetud nii märkimisväärne praktikumide osakaal kui kliiniline õpe väikestes rühmades.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles