TS Laevad: laevaliiklus Hiiumaa liinil lähemal aja ei taastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvalev Leiger Rohuküla sadamas.
Parvalev Leiger Rohuküla sadamas. Foto: Jaanus Lensment

Meretaseme prognooside kohaselt on suur tõenäosus, et laevaliiklus Rohuküla-Heltermaa liinil lähimal ajal ei taastu.  

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) Meresüsteemide Instituudi kahe eeloleva päeva avalikustatud prognoos näitab jätkuvalt madalat veetaset Rukki kanalis ja seetõttu on laevaliiklus Rohuküla-Heltermaa liinil peatunud kuni reede lõunani. Uue otsuse laevaliikluse toimumise kohta teeb TS Laevad reedel orienteeruvalt kell 14.

TS Laevad on pöördunud maanteeameti poole leidmaks võimalust tihendada teisi ühendusi, et inimestel oleks võimalik Hiiumaalt mandrile ja mandrilt Hiiumaale reisida ning saart vajalike toodetega varustada.

Vastavalt ilmaprognoosidele võib olukorra täielikku normaliseerumist oodata uuel nädalal, mil on oodata tuule suuna muutumist ja madalat merevee taset põhjustava kõrgrõhkkonna taandumist.

TS Laevad loodab inimeste mõistvale suhtumisele ning palub reisijatel siiski  jälgida infot praamid.ee veebilehel ja Facebookis. Juhul, kui ilmastikuolud ja prognoosid muutuvad soodsamas suunas, siis võetakse jooksvalt vastu otsus reiside toimumise osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles