Süüria loodeosa lahingutes tapeti kaheksa Türgi sõjaväelast (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afrini regioonis asuvas Al-Ziaras veebruaris tule alla sattunud autokonvoi.
Afrini regioonis asuvas Al-Ziaras veebruaris tule alla sattunud autokonvoi. Foto: GEORGES OURFALIAN/AFP

Süüria loodeosa lahingutes tapeti neljapäeval kaheksa ja sai haavata 13 Türgi sõjaväelast, teatas armee.

Tegemist on suurima ohvrite arvuga alates operatsiooni algusest. Kokku on lahingutes surma saanud vähemalt 40 Türgi sõjaväelast.

Türgi alustas Süüria põhjaosas Afrini enklaavis kurdi omakaitsejõudude vastu pealetungi 20. jaanuaril.

Tuhanded tsiviilisikud on alates operatsiooni algusest oma kodudest põgenenud kas Afrini linna või Süüria režiimivägede kontrolli all olevatesse naaberpiirkondadesse. Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse teatel on Türgi rünnakutes alates sellest hukkunud vähemalt 141 tsiviilisikut, kellest 27 olid lapsed.

Türgi ründas eelmisel nädalal teravalt Prantsusmaa ja USA seisukohta, et Süüria relvarahu peaks laienema ka Ankara sõjalisele operatsioonile kurdi omakaitsejõudude vastu.

ÜRO Julgeolekunõukogu leppis nädalavahetusel kokku 30-päevases üleriigilises relvarahus, mis ei kata äärmusrühmitusi Islamiriik (IS) ja Al-Qaeda ning nendega seotud organisatsioone. Relvarahu ei ole veel suudetud ellu viia.

Türgi tervitab relvarahu, kuid väidab, et see ei puuduta Ankara kuu aega kestnud operatsiooni Afrini piirkonnas. Türgi väitel on Afrini operatsioon suunatud terroristide vastu ja on Ankara jaoks enesekaitse küsimus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles