Viljandis teismelise neiu tapnud mees tunnistas kohtus teo üles (3)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvas kahtlustatav Tairo Poopuu toodi märtsi algul esimeseks kohtuistungiks Viljandi kohtumajja.
Mõrvas kahtlustatav Tairo Poopuu toodi märtsi algul esimeseks kohtuistungiks Viljandi kohtumajja. Foto: Elmo Riig

Viljandi kohtumajas jätkus protsess 17-aastase neiu vägistamises ja mõrvas süüdistatud Tairo Poopuu (22) üle, mees tunnistas end istungil tapmises süüdi.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Marja-Liina Talimaa esitas avakõnes süüdistusest kokkuvõtte ning andis ülevaate kohtus esitatavatest tõenditest, mis kinnitavad kuriteo toimepanemise asjaolusid.

Kaitsja vandeadvokaat Sirje Must leidis avakõnes, et tema kaitsealuse osas on tõendatud kannatanu surma põhjustamine, kuid ülejäänud süüdistus ei ole tõendatud.

Süüdistatav ütles, et süüdistus on talle arusaadav ja ta tunnistab end süüdi osaliselt ehk tapmises.

Tänasel kohtuistungil uuritakse kirjalikke tõendeid ning kuulatakse üle tunnistajaid ja kannatanu.

Kohtuistung on planeeritud veel viiele päevale kahel järgmisel nädalal. Kui asja arutamine kulgeb plaanipäraselt, toimub kohtuvaidlus 19. märtsil.

Kohtuistung on kannatanu huvides ja süüdistatava eraelu kaitseks kinnine, avalik on vaid kohtulahendi kuulutamine.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi kutsus süüdistatav eelmise aasta 10. juuni kesköö paiku endaga kohtuma tuttava 17-aastase neiu. Koos sõideti Viljandi järve ääres asuva puhkekoha juurde, kus noormees neiule kallale tungis ja ta vägistas. Süüdistuse järgi pigistas ta vägistamise käigus neiut kätega kõrist, kuni viimane suri. Kägistamise eesmärk oli süüdistuse järgi vägistamise hõlbustamine ja selle hilisem varjamine.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles