Keenias tegid arstid ajuoperatsiooni valele patsiendile (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirurgilised tööriistad.
Kirurgilised tööriistad. Foto: Caro / Trappe / Scanpix

Keenias kõrvaldati töölt neli meditsiinitöötajat, kuna nad lõikasid Nairobis asuvas haiglas lahti vale patsiendi pealuu.

Operatsiooni vajanud patsiendil oli ajus tromb, kuid ekslikult lõikusele sattunud haige vajas ravi paistetuse vastu. Arstid ei märganud eksitust enne, kui operatsioon oli juba mitu tundi kestnud ning nad ei suutnud vereklompi leida, vahendas väljaanne Daily Nation.

Kenyatta rahvusliku haigla juhi kinnitusele on segaduse tõttu noa alla sattunud patsient paranemas ja teeb edusamme. Patsient, kes lõikust vajas, võib aga sellest samuti pääseda, sest tema olukord on vahepeal märkimisväärselt paranenud.

Eksituse põhjuste välja selgitamiseks on alustatud uurimist. Selle ajaks on töölt kõrvaldatud neurokirurg, osakonna õde, operatsioonisaali õde ja anestesioloog, kes olid lõikusega seotud.

Vaid kuus nädalat tagasi nõudis Keenia tervishoiuminister süüdistuste uurimist, mille kohaselt samas haiglas toimusid seksuaalrünnakud äsja sünnitanud emade vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles