Jaanus Piirsalu kommentaar: Insener Putini hüperboloid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putin möönis oma kõnes suurt vaeste hulka Venemaal, kuid kinnitas, et neid on varasemast oluliselt vähem. Pildil kerjus Moskva Kremli lähedal.
Putin möönis oma kõnes suurt vaeste hulka Venemaal, kuid kinnitas, et neid on varasemast oluliselt vähem. Pildil kerjus Moskva Kremli lähedal. Foto: DMITRI KOSTJUKOV / AFP / Scanpix

Venemaa presidendivalimiste lähenemise eel oli üks peaküsimusi, milline tuleb Vladimir Putini uus kuueaastane ametiaeg: kas rahumeelsem kui praegune või vajutab ta gaasi veel rohkem põhja. Pärast Putini 1. märtsi kõnet on selge, et midagi rahumeelset Venemaa naabritele uuest ametiajast ei koida. Putin ei kavatse tuure vähemaks võtta.

Kõne näitas, et Kreml ei kavatse otsida läänega kokkulepet, pigem panustatakse veel teravamale vastandumisele. Vastik aeg jätkub. Müncheni julgeolekukonverentsi hiljutine hoiatus, et maailm on järjest lähemal globaalsele konfliktile, on Putini kõne valguses veel aktuaalsem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles