Kaitseliit harjutab Muhus koos liitlastega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu õppus.
Kaitseliidu õppus. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseliit korraldab tuleval nädalal Muhu saarel õppuse, millest võtavad osa ka õhuvägi ning Tapal paiknevad Ühendkuningriigi ja Taani kaitseväelased.  

Koostööharjutus Alpha’s Iceman algab 8. märtsil ning see kestab 11. märtsini, Muhu saarel toimuvast õppusest võtavad osa Saaremaa maleva kaitseliitlased, Tapal paiknevasse NATO lahingugruppi kuuluvad Ühendkuningriigi ja Taani kaitseväelased ning õhuvägi, edastas Kaitseliit. Kokku võtab õppusest osa 150 vormikandjat.

Kolme päeva jooksul harjutatakse erinevate operatsioonide läbiviimist õhuseiredivisjoni Muhu radariposti alal, Koguva karjääris ja Nõmmküla tööstuskompleksis. Väiksemas mahus tegevusi toimub veel mitmel pool üle saare.

«Meie julgeolek algab koostööst. Saaremaa malev teeb iga aastaga tihedamat koostööd liitlastega. Seejuures on äärmiselt tähtis kohalike organisatsioonide ja elanike panus, et saaksime õppuseid läbi viia,» ütles õppuse üldjuht Mihkel Jürisson Kaitseliidu Saaremaa malevast.   

«Tänan muhulasi, kes on lubanud oma maadel ja hoonetes õppust läbi viia. Sellist õppust liitlastega pole siin varem toimunud,» rääkis Jürisson.

Õppuse raames kavandatakse ka Ämari lennubaasis paiknevate Itaalia hävituslennukite ülelende.  

Õppuse ajal liiguvad Muhu saarel Kaitseliidu ja liitlaste sõidukite kolonnid. Maavaldajatega kooskõlastatud aladel kasutatakse paukpadruneid ja imitatsioonivahendeid.  

11. märtsil on muhulastel ja kõigil teistel huvilistel võimalik Muhu spordihalli juures tutvuda liitlaste relvastusega ning vestelda liitlasüksuste esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles