Slovakkia ajakirjaniku tapmises kahtlustatavad ärimehed lasti vabadusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestusüritus eile Slovakkia pealinnas Bratislavas.
Mälestusüritus eile Slovakkia pealinnas Bratislavas. Foto: RADOVAN STOKLASA/REUTERS/Scanpix

Slovakkia politsei teatel vabastati täna vahi alt kõik seitse Itaalia päritolu maffiasidemetega ärimeest, keda kahtlustati seotuses ajakirjanik Jan Kuciaki tapmisega.

«Uurija on kontrollinud talle antud aja jooksul vajalikke fakte süüdistuse esitamiseks. Kinnipeetavad vabastati 48 tunni järel,» teatas politsei tänases avalduses.

Reidide käigus peeti neljapäeval riigi idaosas asuvas Michalovice linnas kinni mitu Itaalia ärimeest, keda Kuciak oli maininud oma maffiasidemeid käsitlevates artiklites.

Slovakkia meedia teatel oli kinnipeetute hulgas ka suurärimees Antonino Vadala, keda Kuciak kahtlustas sidemetes kurikuulsa Ndrangheta kuritegeliku võrgustikuga, mille haarmed ulatusid ajakirjaniku väitel riigi võimuladvikuni.

Möödunud nädalal aset leidnud 27-aastase Kučiaki ja tema elukaaslase tapmine on pälvinud rahvusvahelise hukkamõistu, Euroopa Liit ja ÜRO on nõudnud kiiret ja põhjalikku uurimist.

Kučiak töötas uudisteportaalis aktuality.sk, mis kuulub Saksa-Šveitsi Axel Springeri ja Ringier´ meediagrupile ning keskendus peaminister Robert Fico sotsiaaldemokraatliku erakonna SMER-SD ja teiste poliitikutega seotud äritegelaste korruptsiooniasjadele.

Aktuality.sk ja veel mitu uudisteportaali avaldas kolmapäeva südaööl Kučiaki viimase lõpetamata jäänud kirjutise poliitikute võimalikest sidemetest Itaalia äritegelastega, kes võivad olla seotud Calabria 'Ndrangheta maffiaga, mis väidetavalt tegutseb Slovakkia idaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles