Kehra närib Balti liigas küüsi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra.
HC Kehra. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Käsipalli Balti liiga põhiturniiri eelviimane kohtumine peeti Kehras, kus kohalik HC Kehra/Horizon Pulp&Paper alistas Vilniuse VHC Šviesa 29:19 (16:10) ning kerkis A-alagrupis edasiviivale neljandale kohale. Leedu klubi mängib homme Riihimäel kohaliku Cocksiga ja vajab vähemalt punkti, et kehralastest uuesti mööduda.

Kehral oli selge siht silme ees – laupäevased vastased tuli alistada vähemalt viie väravaga. Ehkki kohtumise avavärava viskas Tomas Bernatavičius, siis said võõrustajad mängu kiirelt käima ja juba 11. minutiks oli sees vajalik vahe kui juhiti 9:2. Leedulased võitlesid hästi ning poolajavileks juhtis Kehra 16:10.

«Tegime kaitses üldiselt ikka väga hea mängu,» tunnistas Kehra peatreener Kaupo Liiva. «Kohe algusest peale hakkas suurepäraselt toimima väravavahi ja kaitse koostöö ning Mikola Naum seisis üldse väravasuul hästi. Mehed pidasid kokkulepitust kinni ja nii juba mitmendat mängu järjest, loodame, et selline ühtne hingamine jätkub.»

Teine pooltund algas väravatevaeselt, aga seisul 18:12 tegid kehralased 5:0 vahespurdi ning mängu saatus oli otsustatud. Parimal juhul tosina väravaga juhtinud Kehra võitis kohtumise 29:19. David Mamporia ja Indrek Normak viskasid võitjate parematena viis väravat, Abdel Djalil Machou lisas neli. Vastaste ridades oli parim Bernatavičius kaheksa tabamusega.

«Rünnakul tegutsesime ka hästi, kuigi seal jooksis kohati mõte kinni, ent heade vahetustega saime jälle liikuma,» selgitas Liiva. «Ühel kriitilisel hetkel tõin sisse ka põlvevigastusega kimpus oleva Uku-Tanel Laastu, kes mängu uuesti käima tõmbas. Negatiivse poole pealt tegi Kaspar Lees jälle liiga säärelihasele, loodetavasti ei kujune paus pikaks.»

A-alagrupi tabeliseis on nüüd järgmine: Cocks 18, Klaipeda Dragunas ja Dobele Tenax 10, Kehra ja Šviesa 7 ning Viljandi HC 6 punkti. Kehralased peavad vähem kui 24 tundi ootama, et olla kindlad veerandfinaalikohas. Peab tõdema, et tiitlikaitsja Cocks on Balti liigas võitnud juba 35 mängu järjest ehk Šviesa võit või isegi viik pühapäeval oleks suurüllatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles