Burkina Faso rünnakute eest võtsid vastutuse islamistid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud auto Prantsusmaa saatkonna ees.
Põlenud auto Prantsusmaa saatkonna ees. Foto: AHMED OUOBA/AFP

Burkina Faso rünnakute eest võttis laupäeval vastutuse terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud pühasõdalaste rühmitus Islami ja Moslemite Toetusrühm (GSIM), edastas Mauritaania uudisteagentuur Al-Akhbar.

Mali pühasõdalase Iyad Ag Ghaly juhitud rühmitus kinnitas agentuurile saadetud sõnumis, et korraldas rünnakud kättemaksuks oma võitlejate tapmise eest. Rühmituse info kohaselt tapeti paar nädalat tagasi Mali põhjaosas Prantsusmaa vägede rünnakus mitu nende juhtivliiget.

Islamiäärmuslased ründasid Ouagadougous Prantsuse saatkonda ja Burkina Faso relvajõudude peakorterit, tappes vähemalt kaheksa ja haavates mõnedel andmetel rohkem kui 80 inimest. Julgeolekujõud lasid neli ründajat maha Prantsuse saatkonna juures ja ülejäänud neli peakorteri juures. Politseil õnnestus veel kaks ründajat vangistada.

President Roch Marc Christian Kabore sõnul ründasid Burkina Fasot "taas pimeduse jõud".

ÜRO peasekretär António Guterres mõistis hukka reedel Burkina Faso pealinnas Ouagadougous aset leidnud terrorirünnakud.

Guterres ütles avalduses, et ÜRO "toetab Burkina Fasot tema jõupingutustes võidelda vägivaldse äärmusluse ja terrorismiga".

Ta kutsus maailma riike "edendama rahvuslikku leppimist ja looma tingimused jätkusuutlikuks rahuks ja arenguks" Burkina Fasos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles