KOHALIK VAADE. Riik pärast ajakirjaniku mõrva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel Bratislavas toimunud protestimarss. Inimesed hoidmas plakatit, kus seisab: "Ajakirjaniku ründamine = meie kõigi ründamine".
Reedel Bratislavas toimunud protestimarss. Inimesed hoidmas plakatit, kus seisab: "Ajakirjaniku ründamine = meie kõigi ründamine". Foto: Vladimir Simicek/AFP/Scanpix

Slovakkia tegeleb 27-aastase ajakirjaniku mõrvaga. Esimesed koletust intsidendist möödunud päevad on toonud kaks suure tähendusega hetke: tuhandete inimeste kogunemise tänavatele ning ohvrite südantlõhestavad matused.

Viis päeva pärast Ján Kuciaki ja tema kihlatu Martina Kušnírová mõrva oli Slovakkia valmis mitmeteks avalikeks mälestusüritusteks. Seda umbes 50 linnas Slovakkias ja ka välismaal. Noor ajakirjanik Peter Nagy ja tema abikaasa, mõlemad 27-aastased, organiseerisid suurima neist Bratislavas.

Reede õhtul oli Slovakkia pealinnas ilmselt halvim ilm, mida ette võis kujutada. Temperatuur oli ühe miinuskraadi kandis, seega taevast langev lumi sulas koheselt ja muutus maas jäiseks. Ilmast hoolimata oli tänavatel Jáni ja Martina auks marssimas umbes 25000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles